Tuesday, December 21, 2021

Når begynte forsker å bruke karbondatering

Når begynte forsker å bruke karbondatering



Protokollen, som ble signert av president Bill Clinton, ba om å redusere utslippet av seks klimagasser i 41 land pluss EU til 5. I årene foreslo den franske matematikeren og fysikeren Joseph Fourier at energi som når planeten som sollys må balanseres av energi som returnerer til verdensrommet siden oppvarmede overflater sender ut stråling. Dette skulle bevise at jorden ennå ikke er 30 år gammel! Et 14 C-signal fra prosessblindprøven måler mengden forurensning som tilføres under forberedelsen av prøven. Søk Søk i artikler etter emne, nøkkelord eller forfatter. Don DeYoung Evolution Handbook av Vance Ferrell. Men den såkalte drivhuseffekt-analogien satt fast og rundt 40 år senere, Når begynte forsker å bruke karbondatering forskeren John Tyndall ville begynne å utforske nøyaktig hvilke typer gasser som mest sannsynlig ville spille en rolle i å absorbere sollys.





Største matchende gavetilbud ennå!



Hver gang verdenssynet om evolusjon stilles spørsmål, kommer temaet karbondatering alltid opp. Her er hvordan karbondatering fungerer og forutsetningene den er basert på. Stråling fra når begynte forsker å bruke karbondatering solen treffer atmosfæren på jorden hele dagen. Denne energien omdanner omtrent 21 pund nitrogen til radioaktivt karbon. Dette radioaktive karbonet 14 forfaller sakte tilbake til normalt, stabilt nitrogen.


Omfattende laboratorietesting har vist at omtrent halvparten av C-molekylene vil forfalle om 5 år. Dette kalles halveringstiden. I teorien ville den aldri forsvinne helt, men etter omtrent 5 halveringstider er forskjellen ikke målbar med noen grad av nøyaktighet. Dette er grunnen til at de fleste sier at karbondatering bare er bra for gjenstander under 40 år.


Ingenting på jorden karbon dateres i millioner av år, fordi omfanget av karbondatering bare strekker seg over noen få tusen år. Willard Libby oppfant karbondateringsteknikken på begynnelsen av tallet. Mengden når begynte forsker å bruke karbondatering 14 i atmosfæren i dag er ca.


Siden sollys forårsaker dannelsen av C i atmosfæren, og normalt radioaktivt forfall tar det ut, må det være et punkt hvor dannelseshastigheten og nedbrytningshastigheten utjevnes.


Dette kalles likevektspunktet. For å illustrere: Hvis du prøvde å fylle en tønne med vann, men det var hull boret opp på siden av tønnen, ville det begynne å lekke ut hullene når du fylte tønnen.


På et tidspunkt ville du sette den inn og den ville lekke ut i samme hastighet. Du vil ikke være i stand til å fylle tønnen forbi dette likevektspunktet. På samme måte blir C-en dannet og forfaller samtidig, når begynte forsker å bruke karbondatering. En nyskapt jord vil kreve omtrent 30 år for mengden C i atmosfæren å nå dette likevektspunktet fordi den ville lekke ut mens den fylles. Tester indikerer at jorden fortsatt ikke har nådd likevekt.


Det er mer C i atmosfæren nå enn det var for 40 år siden. Dette skulle bevise at jorden ennå ikke er 30 år gammel! Dette betyr også at planter og dyr som levde i fortiden hadde mindre C i seg enn planter og dyr i dag, når begynte forsker å bruke karbondatering. Bare dette ene faktum forstyrrer data innhentet ved C-datering totalt.


Dyr spiser plantene og gjør dem til en del av vevet deres. En svært liten prosentandel av karbonplantene som tar opp er radioaktivt C Når en plante eller et dyr dør, slutter det å ta inn luft og mat, så det skal ikke være i stand til å få noe nytt C C i planten eller dyret vil begynne å forfalle tilbake til normalt nitrogen. Jo eldre en gjenstand er, jo mindre karbon 14 inneholder den. Ett gram karbon fra levende plantemateriale får en geigerteller til å klikke 16 ganger i minuttet når C-en forfaller.


En prøve som forårsaker 8 klikk per minutt vil være 5, år gammel prøven har gått gjennom en halveringstid og så videre. Selv om denne teknikken ser bra ut til å begynne med, hviler karbondatering på minst to enkle antakelser. Dette er åpenbart antakelsen om at mengden karbon 14 i atmosfæren alltid har vært konstant og at nedbrytningshastigheten alltid har vært konstant, når begynte forsker å bruke karbondatering. Ingen av disse forutsetningene er bevisbare eller rimelige.


En illustrasjon kan hjelpe: Tenk deg at du fant et stearinlys som brenner i et rom, og du ønsket å finne ut hvor lenge det brant før du fant det. Du kan måle den nåværende høyden på stearinlyset, si 7 tommer, og forbrenningshastigheten si, en tomme per time.


For å finne hvor lenge det er siden lyset ble tent, ville vi bli tvunget til å gjøre noen antakelser. Vi må selvsagt anta at lyset alltid har brent i samme hastighet, og anta en starthøyde på lyset. Svaret endres basert på forutsetningene. Tilsvarende vet ikke forskere at nedbrytningshastigheten for karbon har vært konstant. De vet ikke at mengden karbon 14 i atmosfæren er konstant, når begynte forsker å bruke karbondatering.


Nåværende testing viser at mengden C i atmosfæren har økt siden den først ble målt i s. Dette kan være knyttet til den avtagende styrken til magnetfeltet.


I tillegg til de ovennevnte forutsetningene, er dateringsmetoder alle underlagt den geologiske kolonnedatoen for å bekrefte nøyaktigheten deres. Hvis en dato oppnådd ved radiometrisk datering ikke samsvarer med den antatte alderen fra den geologiske kolonnen, vil den radiometriske datoen bli avvist.


Den såkalte geologiske kolonnen ble utviklet når begynte forsker å bruke karbondatering tidlig i over et århundre før det fantes noen radiometriske dateringsmetoder.


Det er rundt 7 eller 8 radioaktive grunnstoffer som brukes i dag for å prøve å datere objekter. Hver av dem har en annen halveringstid og en annen aldersgruppe den skal brukes til. Ingen datingmetode sitert av evolusjonister er objektiv. Tusenvis...Not Billions e-bok av Dr. Don DeYoung. Beviser karbondatering at jorden er millioner av år gammel? Av Eric Hovind BeginnerCreation News. Hvordan Carbon Dating Fungerer Stråling fra solen rammer atmosfæren på jorden hele dagen lang. Forutsetningene om karbondatering Selv om denne teknikken ser bra ut til å begynne med, hviler karbondatering på minst to enkle antakelser.


Radiometrisk datering ville ikke vært mulig dersom den geologiske søylen ikke hadde blitt reist først. Don DeYoung Evolution Handbook av Vance Ferrell. Del denne artikkelen, velg plattformen din!


Facebook Twitter LinkedIn Pinterest E-post. Om forfatteren: Eric Hovind. Eric Hovind vokste opp fordypet i apologetikkens verden, og etter endt høyskole begynte han i fulltidstjeneste. Han bor i Pensacola, Florida med sin kone Tanya og tre barn og er fortsatt spent på den enorme muligheten til å lede et apologetikkdepartement i krigen mot evolusjon og humanisme. Planlegg at Eric skal snakke: EricHovind. com Eric Hovind vil at alle skal være en Når begynte forsker å bruke karbondatering. Lær hvordan.


Relaterte innlegg. 17. desember, 3. desember, 8. mai, 14. mars, 11. mars, Abonner nå for å få nyheter og spesialtilbud! Utforsk Live Webinar Klasser Full Access On-Demand Creation News Creation Store Live Events.


Om CT på et øyeblikk Hva vi tror Eric Hovind Bli en forhandler Retningslinjer. Hurtighjelp Kontakt oss Hvordan bli reddet?


Vanlige spørsmål Be om en foredragspartner hos oss. Andre nettsteder CreationNetwork. org CreationMinute. org GenesisParadiseLost. no CreationStore. org SearchCreation.





gifte forhold gratis online dating



Stråling fra solen rammer atmosfæren på jorden hele dagen. Denne energien omdanner omtrent 21 pund nitrogen til radioaktivt karbon. Dette radioaktive karbonet 14 forfaller sakte tilbake til normalt, stabilt nitrogen. Omfattende laboratorietesting har vist at omtrent halvparten av C-molekylene vil forfalle om 5 år. Dette kalles halveringstiden. I teorien ville den aldri forsvinne helt, men etter omtrent 5 halveringstider er forskjellen ikke målbar med noen grad av nøyaktighet.


Dette er grunnen til at de fleste sier at karbondatering bare er bra for gjenstander under 40 år. Ingenting på jorden karbon dateres i millioner av år, fordi omfanget av karbondatering bare strekker seg over noen få tusen år. Willard Libby oppfant karbondateringsteknikken på begynnelsen av tallet. Mengden karbon 14 i atmosfæren er i dag ca. Siden sollys forårsaker dannelsen av C i atmosfæren, og normalt radioaktivt forfall tar det ut, må det være et punkt hvor dannelseshastigheten og nedbrytningshastigheten utjevnes.


Dette kalles likevektspunktet. For å illustrere: Hvis du prøvde å fylle en tønne med vann, men det var hull boret opp på siden av tønnen, ville det begynne å lekke ut hullene når du fylte tønnen. På et tidspunkt ville du sette den inn og den ville lekke ut i samme hastighet. Du vil ikke være i stand til å fylle tønnen forbi dette likevektspunktet.


På samme måte blir C-en dannet og forfaller samtidig. En nyskapt jord vil kreve omtrent 30 år for mengden C i atmosfæren å nå dette likevektspunktet fordi den ville lekke ut mens den fylles. Tester indikerer at jorden fortsatt ikke har nådd likevekt. Det er mer C i atmosfæren nå enn det var for 40 år siden.


Dette skulle bevise at jorden ennå ikke er 30 år gammel! Dette betyr også at planter og dyr som levde i fortiden hadde mindre C i seg enn planter og dyr i dag. Bare dette ene faktum forstyrrer data innhentet ved C-datering totalt. Dyr spiser plantene og gjør dem til en del av vevet deres.


En svært liten prosentandel av karbonplantene som tar opp er radioaktivt C Når en plante eller et dyr dør, slutter det å ta inn luft og mat, så det skal ikke være i stand til å få noe nytt C C i planten eller dyret vil begynne å forfalle tilbake til normalt nitrogen. Jo eldre en gjenstand er, jo mindre karbon 14 inneholder den. Den koblet også til, og stolte delvis på, et nettsted med tvilsom gyldighet. Se kommentarene nedenfor for flere detaljer. This Day in Tech beklager feilen. Backchannel Business Culture Gear Ideas Science Security.


Podcaster Video Kunstig intelligens Klimaspill Nyhetsbrev Magasinarrangementer Kablet innsidekuponger. David Kravets er en WIRED senior stabsskribent og grunnlegger av falske nyhetssiden TheYellowDailyNews.


Han er far til to gutter og har vært reporter siden den manuelle skrivemaskinens dager. Hans PGP-fingeravtrykk er F D 22A0 B36B CB4F 0F53 B 4A Solen opplever også jevnlig feltvendinger uten tap av styrke i magnetfeltet. Robert E. Walsh og Christopher L. Russell Humphreys Pittsburgh, PA: Creation Science Fellowship, , s. Du er nesten ferdig! Følg instruksjonene vi sendte deg på e-post for å fullføre abonnementet.


Answers in Genesis er en apologetikktjeneste, dedikert til å hjelpe kristne å forsvare sin tro og forkynne de gode nyhetene om Jesus Kristus. løse inn største matchende gavetilbud ennå! Donér nå. Se handlekurv. Hvordan vet vi at Bibelen er sann? Bind 2 Kjøp bok. Kapittel 11 Karbondatering: Spørsmål besvart av Dr. Andrew A. Snelling den 8. april, ; sist omtalt 20. november, omtalt i How Do We Know the Bible Is True? Bind 2. Del: E-post ved hjelp av: Gmail Yahoo! Outlook Annet. Forrige kapittel Hva med teistisk evolusjon?


Neste kapittel Radioaktiv datering av bergarter: Svar på spørsmål. Les Kjøp bok på nett. Fotnoter Sheridan Bowman, Interpreting the Past: Radiocarbon Dating London: British Museum Publications, Steven S. Zumdahl, Chemical Principles , andre utgave Lexington, MA: D. Heath and Company, , s. Alan P. Dickin, Radiogenic Isotope Geology , andre utgave Cambridge, Storbritannia: Cambridge University Press, , s. Zumdahl, Kjemiske prinsipper, s. For radiokarbon er dette tallet ~6. Gunter Faure og Teresa M.


Bowman, Sheridan, Interpreting the Past: Radiocarbon Dating , University of California Press, , s. Dickin, Radiogenic Isotope Geology, s. Robert L. John R. Baumgardner, Dr. Snelling, D. Russell Humphreys og Steven A. Ivey Jr. Snelling og Eugene F. Chaffin, redaktører, El Cajon, CA: Institute for Creation Research, og Chino Valley, AZ: Creation Research Society, , s. DeYoung, tusenvis. Not Billions: Challenging an Icon of Evolution, Questioning the Age of the Earth Green Forest, AR: Master Books, , p.


Sheridan Bowman, Interpreting the Past: Radiocarbon Dating London: British Museum Publications, , s. Thomas G. Walsh, Christopher L. Brooks og Richard S. Crowell, redaktører, Pittsburgh, PA: Creation Science Fellowship, , s. Ervin Taylor, Austin Long og Renee S. Sternberg New York: Springer-Verlag, , s. Robert H. Not Billions: Challenging an Icon of Evolution, Questioning the Age of the Earth , s.


Disse tallene er beregnet i form av halveringstider, diskutert tidligere. Hvis det moderne forholdet er ganger større enn forholdet ved flommen, ender feilen opp med å være 7. Anbefalte ressurser Hvordan vet vi at Bibelen er sann? Vitenskap Hva er vitenskap? Astronomi Biologi Kjemi Miljøvitenskap Fossiler Genetikk Geologi Menneskekroppen Matematikk Fysikk. Nyhetsbrev Få de siste svarene sendt til deg på e-post.


Jeg godtar gjeldende personvernerklæring. Takk skal du ha!

No comments:

Post a Comment